آنسوی سناریوی توهین به دکتر روحانی

ساخت وبلاگ

دکتر علی میرزامحمدی( جامعه شناس)

در آستانه انتخابات اردیبهشت 96 ، در حالیکه دلواپسان مزه تلخ شکست را قبل از برگزاری انتخابات احساس کرده بودند سناریوی تخریب دکتر روحانی با حاشیه سازی سند آموزشی 2030 آغاز شد. مخالفان دکتر روحانی پس از پیروزی قاطع او در انتخابات نیز سناریوی تخریب و توهین را در قالبهای مختلف ادامه می دهند. اما درباره اهداف پشت پرده این سناریو می توان به گمانه های زیر اشاره نمود:

الف- از نگاهی روانشناختی این سناریو را می توان نوعی واکنش روانی به شکست مخالفان به ویژه نوعی تشفی و دلداری روانی تلقی نمود.

ب- این سناریو را همچنین می توان حاوی پیام های تهدید آمیز برای جریان اعتدال و تدبیر تلقی نمود که نتیجه آن به زعم طراحان، محافظه کاری  در امور و حتی نوعی عدول از اصول و عدم جسارت در تغییرات مد نظر می باشد.

ج- اما مهمترین دلیل اجرای این سناریو که در اتاق فکری دلواپسان طراحی می شود گرفتار نمودن دولت روحانی و حامیان او در دام "بازی زمان" و " جنگ روانی فرسایشی" به منظور "فرصت سوزی برای اجرای تغییرات اقتصادی و اجتماعی مثبت" می باشد.

حال بر اساس این گمانه ها، بهترین اقدام در برابر سناریوی توهین و تخریب طیف دکتر روحانی چیست. در زیر اقداماتی که در تقابل با این سناریو ممکن است انجام یا پیشنهاد شود مورد تحلیل قرار می گیرد :

قدرت نمایی خیابانی : برخی با توجه به اقدامات توهین آمیز مخالفان دکتر روحانی خواستار اخذ مجوز برای راهپیمایی خیابانی در حمایت از دولت شده اند. بازخوانی حوادث سال 88 نشان می دهد اینچنین حرکتهایی به صلاح جناح اعتدال و اصلاحات نیست. در حقیقت تنش آفرینی بیشتر به نفع دلواپسان خواهد بود تا جناح اعتدال و اصلاحات.

حمایت رسانه ای: برخی نیز به صورت خودجوش در فضای مجازی کمپین های حمایت از طیف دکتر روحانی را به راه انداخته اند. فضای تلگرامی و سایتها  با مطالب و تحلیل هایی در حمایت از دکتر روحانی پر شده است. همچنین در فضای توییتر نیز هسشتک حمایت از دکتر روحانی ( #حامي_روحاني_ام ) به ترند اول جهان تبدیل شده است. در اینستاگرام نیز وضعیت غالب در حمایت از ایشان می باشد.    

فشار بر قوه قضاییه برای برخورد حقوقی: در کنار این حمایت های رسانه ای ، تلاشها و درخواستهایی برای پیگیری حقوقی مساله آغاز شده است. علی مطهری در قالب واکنش اینستاگرامی معتقد است دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که با تعقیب مجرمان، استقلال و عدالت خود و قوه قضائیه را نشان می دهد یا با چشم پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم می دارد.

فشار بر تریبونهای اصول گرا برای محکومیت این اقدامات : از طرف دیگر فعالان سیاسی حامی دکتر روحانی، اصول گرایان و صاحبان تریبونهای جناح اصول گرا را تحت نشار روانی و تبلیغاتی قرار می دهند که موضع خود را در برابر این توهین ها مشخص نمایند. در جواب به این درخواست ها، برخی ائمه جماعت واکنش نشان داده اند. از جمله امام جمعه موقت  اصفهان معتقد است کسانی که در روز قدس علیه روحانی شعار دادند،نه حزب اللهی اند نه ولایتمدار.

تنش زدایی مدبرانه و تمرکز بر اهداف اصلی :  هرچند اقدامات حمایتی از دکتر روحانی مفید و در برخی موارد لازم است اما لازم است با توجه به مهمترین گمانه اجرای سناریوی تخریب دکتر روحانی که همانا گرفتار نمودن دولت در دام "بازی زمان" و " جنگ روانی فرسایشی" به منظور "فرصت سوزی برای اجرای تغییرات اقتصادی و اجتماعی مثبت" می باشد ، با تنش زدایی مدبرانه بر اهداف اصلی پیش رو متمرکز شد.

هرچند در کوتاه مدت، ابعاد روانی این موضوع بر محبوبیت جریان اعتدال و تنفر از دلواپسان خواهد افزود اما با هدر دادن انرژی و تمرکز بر حواشی در آستانه انتخاب کابینه دولت جدید، موجب دور شدن از اهداف اصلی خواهد شد. نتیجه ای که شاید هدف اصلی طراحان سناریوی توهین به دکتر روحانی در تحقق آن قرار گرفته است. از طرف دیگر دو سال دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش روی ما قرار خواهد داشت. همگامی مجلس با دولت برای تدوین، تصویب و اجرای  قوانین موثر با هدف ارایه تصویری کارآمد از جریان اعتندال و اصلاحات، نیازمند دو سال تلاش هدفمند کابینه دکتر روحانی است و گرفتاری در حواشی آنها را از دستیابی به این هدف دور خواهد کرد. همچنین به نظر می رسد در انتخابات آینده مجلس و ریاست جمهوری مردم بیشتر عملکرد خود دولت و حامیان جریان اعتدال و اصلاحات را مد نظر قرار خواهند داد تا دافعه جریان مخالف آنها را. بر این اساس در صورت عدم تحقق وعده ها و بهبود وضعیت اقتصادی کشور، اقشار متوسط و متوسط به بالا دوباره رویه بی اعتنایی در پیش خواهند گرفت و اقشار پایین به دام  وعده های" پوپولیست های اقتصادی " گرفتار خواهند شد و دهه سیاه شبه احمدی نژادی کشور تکرار خواهد شد!؟

با درک این وضعیت احتمالی و آینده نگری عمیق است که دکتر روحانی دوقطبی سازی را به مصلحت کشور نمی داند و همه را به آرامش  حول "محورقانون و رهبری" فرا می خواند.


برچسب‌ها: سناریوی, توهین به دکتر روحانی بگذارید پدرانه بنویسم!...
ما را در سایت بگذارید پدرانه بنویسم! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mirzamohammadi بازدید : 123 تاريخ : پنجشنبه 22 تير 1396 ساعت: 16:36